Flash Politike Uncategorized

“DOSJA E NDALUAR” NGA BASIR ÇOLLAKU/ BKT, banka e parë e pandehur për pasiguri

ShijakTV
Prokuroria me datë 24 korrik 2018 në bazë të nenit 327 të Kodit të Procedurës Penale, njofton përfundimin e hetimeve të shoqërisë tregtare me administrator Kaan Pekin. Në aktin e vënies në dijeni Prokuroria thotë se: Shoqëria Tregtare  “Banka Kombëtare Tregtare” sha, me cilësinë e të pandehurës sepse në përfundim të hetimeve paraprake të procedimit penal  nr 3539 datë 09.05.2017, në ngarkim të të pandehurit shoqëria tregtare “Banka Kombëtare Tregtare”  sha e akuzuar për veprën penale të mashtrimit të parashikuar nga neni 143/3 i Kodit Penal. Sipërmarrësi A.D,ka bërë kallzim penal ndaj degës së Bankës në ish-“Sheraton-Tirana” dhe firmës private “Sulkaj”. Kjo për faktin se shtetaset Anila Bushi, Vilma Godo, Valbona Derhemi, Eli Kola, punonjëse të kësaj Banke,  meqë u duheshin “gjendje në arkën e bankës” një sasi e konsiderueshme lekësh, i kanë kërkuar kallëzuesit  që të depozitonte në llogarinë e “Sulkaj” në favor të saj shumën në vlerën 300 mijë dollar dhe 41 milionë lekë të reja, sasi parash të depozituar në atë Bankë. Si klient dhe për shkak të besimit të ofruar kallzuesi bën depozitimin me shënimin dhënie huaje deri me datë 12,.12. 2016, për një afat kohor prej tre ditësh. Por nuk ka shkuar sipas premtimeve ujdia
Flash Politike Uncategorized

Shkresat ekskluzive/ Përplasja Balluku-Qato, anulimi i Kardhiq-Delvinë

ShijakTV
Tenderi i rrugës Kardhiq-Delvinë dhe anulimi i tij për shkak se Komisioni i Prokurimeve Publike ndryshoi fituesine e paracaktuar nga ARRSH eshte rasti i paprecedent, ne gjithe historine e konsecioneve pa garë të zhvilluara nga qeveria Rama.  Anulimi i investimit më të madh rrugor për vitin 2019, u cilësua një ditë më parë nga Ministrja e Infrastruktures Belinda Balluku si shtyrje e procesit me argumentin se ka një projekt tjetër i cili është më emergjent, pa e thënë se cili është ai. “Kemi ura, rrugë të cilat mund të kenë emergjenca dhe duhen mbuluar”, tha Balluku për këtë projekt  te cilësuar nga kryeministri Rama në shtator 2018,  si i lënë rrugëve nga qeveria para pese viteve.  Tani është Rama ai që e la këtë investim rrugëve. Përtej qëndrimeve absurde te Kryeministrit dhe minsitres Balluku, shkresat  e ARRSH, Ministrisë së Financave dhe Ministrisë së Infrastruktures të siguruara nga Shijak televizion, për këtë tender, dëshmojne për përplasje ligjore dhe institucionale.  Procedurat e tenderit u hapen me 17 qershor të këtij viti.  Pasi ARRSH skualifikoi 5 ofertat më të ulëta dhe shpalli fituese ofertën me çmimin më të lartë, atë të konsorciumit te tre kompanive dy shqiptare dhe nje italiane, me vone Komisionin
Uncategorized

TAKING ON FIGURATIVELY SPEAKING THE SAVVY WAY

ShijakTV
TAKING ON FIGURATIVELY SPEAKING THE SAVVY WAY The May 1st university or college deadline will be quickly getting close and parents as well as students decide to decisions about financial aid opportunities. Most likely, these packages will include some form of student education loans either Stafford or Perkins. Colleges in addition provide parents together with students with private loan options to supplement the us government aid when necessary. No one likes to graduate from college or university loaded with bill, yet 58 percent of school students and the families borrow money each year in order to ever-rising expenses and fees, based on American University student Assistance. That may be because the regular private institution charges near $40, 000 a year regarding tuition, costs, room and also board, whereas state educational institutions average approximately $17, 000 a year. Out-of-state students from public 4 year schools slip halfway among those will cost you, averaging just below $30, 000 for the 2011-2012 school calendar year, cited YOU AND ME News & World Report. Financial aid — merit-based and need-based http://www.homeworkstuff.com scholarships or school funding, grants, work-study programs in addition to loans — has become a inescapable fact for the majority of school students.
Uncategorized

Posta zbulon mashtrimin e Prokurorisë, PD tre pyetje organit të akuzës

ShijakTV
Përmes një letre publike Partia Demokratike i adreson 3 pyetje Prokuroisë për të cilat kërkon përgjigje. “A i keni administruar ju provat që përmend Shërbimi Postar në deklaratën e tij zyrtare dhe që provojnë se Agim Kajmaku e ka marrë njoftimin në datën 29 Gusht? Nëse jo, pse? Nëse po, pse nuk është aplikuar sanksioni i parashikuar në nenin 8 të ligjit?”- janë pyetjet konkrete që ngre Partia Demokratike . Opozita kërkon transparencë mbi veprimet e organit të akuzës lidhur me dosjen Kajmaku, ndërsa e akuzon se ka mashtruar për gjurmën e gishtërinjve. Deklarata e prokurorisë se për shkak te ngatërresës së bërë nga posta njoftimi nuk kishte mbrritur në dorën e Agim Kajmakut është përgënjeshtruar nga shërbimi postar, I cili ka konfirmuar se dokumenti i prokurorisë është dorëzuar në Bashkinë Vorë. Partia Demokratike thotë se nuk ka asnjë dyshim që shtetasi Agim Kajmaku e ka marrë njoftimin zyrtar për dorëzimin e gjurmëve daktiloskopike më datë 29 Gusht dhe sipas nenit 8 të ligjit të dekriminalizimit, duhet të kishte përmbushur detyrimin e tij deri në datën 3 Shtator 2019. Ndërsa më datë 4 Shtator thuhet se subjekti nuk e ka marrë ende shkresën. Kjo sipas PD-së duket më shumë si
Flash Politike Uncategorized

Platforma e re e opozitës së bashkuar/ Shehi: Ja kur fillojnë protestat

ShijakTV
Raporti zyrtar  i misionit të OSBE ODHIRIT, për zgjedhjt njëpartike të 30 qershorit ngjalli debate të shumta në rradhët e politikës dhe opinionit publik. Vëzhgimi i ndërkombëtarëve, i cili për herë të parë  konstatoi paligjshmëri të plotë të procesit elektoral në periudhën post komuniste,  ku votimet në shumicën e Bashkive ishin me një parti,  për opozitën ishte një shenjë e qartë se organizata e OSBE ODHIR-IT nuk i njohi zgjedhjet të cilat kryeministri Rama kërkoi ti mbajë me çdo kusht në 30 qershor, pavarsisht dekretit Presidencial i cili i anulloi ato. Dashamir Shehi, kreu I LZHK-së, I ftuar në Shijak Televizion shprehet se  ky  raport përmbushi pritshmëritë e opozitës, dhe po  ashtu vërtetoi denoncimet që kjo e fundit kishte bërë më herët për  ilegjitimitetin e 30 qershorit. Sipas Shehit,  në  pikën e evidentuar nga ODHIR, ku thuhet se kolegji zgjedhor   ishte nën  presionionin e vettingut , tregon se qartë   misioni vë në dyshim Reformën në Drejtësi. Shehi shprehet se raporti fakton se ndërkombëtarët janë ndërgjegjeësuar mbi  atq që po ndodh në Shqipëri,  ku kreu i qeverisë ka vënë në kontroll cdo instuticion dhe po qeveris me forcë shtetin. Kreu I LszhK-së shprehet s ekjo nuk do të pengojë opozitën të
Uncategorized

Different Titles

ShijakTV
Composing an appropriate cover for an article which you have composed is not an incredibly demanding task whatsoever, but it’s the most discounted. A suitable format is crucial for the progress of persuasive composition on any specific topic. The ideal / brilliantly part about creating an informative article may be the substantial variety of topics it is possible to select from.
Uncategorized

U Penn reverses training on ‘Score Choice’

ShijakTV
U Penn reverses training on ‘Score Choice’ For some time, the School of Pd imposed one of the many strictest Report Choice guidelines in the state. Penn stood alone, together with Stanford and even Georgetown, in its requirement the fact that all of standard test scores— SAT, ACT and LAY Subject— become submitted for admission. Coming from Penn’s perception, Score Solution, or the capacity to choose from between scores which will to submit, protected wealthier professionals able to have the funds for repeated assessment improved by simply hours of high-priced test prepare and allowed students in order to ‘hide’ lousy scores. But proving which even the the majority of rigid accès offices might have second thoughts, Penn offers reversed training on Review Choice for kids applying for the main Quaker group of 2021. With what appears to be a casual web site edit, Penn will now ‘permit Score Pick. ‘ To get seniors considering an application to be able to Penn, the news is usually both real truth. It’s best for those who have used tests too many times and may experience hesitated in order to out of a priority for the best way admissions would likely view their particular
Uncategorized

Genetically altered crops (GMCs) pros and cons

ShijakTV
Most companies offer you the 1st part of a Sample composition. Best high quality companies don’t normally offer you a complete Test composition. Sometimes though, only a portion of An Example essay might help you. In cases like this, it actually is good to employ a portion of the test article. It’s possible to get just about any Test essay on the internet for different themes.