Bota

Pavarësia e Gjyqësorit/ Europa dhe SHBA-të presion Bukureshtit për legjislacionin

Admin
Vendet europiane dhe Uashingtoni zyrtar kanë nënshkruar një deklaratë të rradhë të përbashkët me anë të së cilës I kërkojnë Rumanisë hedhjen poshtë të legjislacionit emergjent që sipas tyre dobëson pavarësinë e gjyqësorit dhe luftën kundër korrupsionit. “Ne jemi thellësisht të shqetësuar për integritetin e sistemit të drejtësisë në Rumani,......

Indi, ndotja e ajrit shkakton vdekjen e 1.2 milion njerëzve

Admin
Rreth 1.2 milion njerëz kanë vdekur në vitin 2017 si pasojë e sëmundjeve të shkaktuara nga ndotja e ajrit. Sipas Institutit për efektet shëndetësore, për shkak të ndotjes së ajrit në hapësirat e mbyllura dhe të hapura, janë paraqitur sëmundje të ndryshme që kanë rezultuar me fatalitet. Studimi ka treguar......

Apel Britanisë/ BE përgatitet për një Brexit pa marrëveshje, me 10 prill samit urgjent

Admin
Pas pesë orë bisedimesh ligjvënësit britanikë kanë dështuar sërish në gjetjen e kompromisit për hapat e mëtejshëm të Brexit. Asnjëra nga katër alternativat e propozuara për tërheqjen me një marrëveshje nga Bashkimi Europian nuk ka arritur të fitojë shumicën e votave përfshirë edhe opsionin për një tjetër referendum. Megjithë gjasat......