Bota

Çmimi i bukës në rritje…

ShijakTV
Nga 40 centë deri në 60 centë sillet çmimi i bukës në Kosovë, varësisht nga furra që e prodhon dhe qyteti. Deri në fillim të vitit, çmimi ka qenë 35 centë. Në atë kohë ka pësuar rritje vende-vende deri në 50 centë. Por, ditëve të fundit, në disa furra të......

LUFTA NË MUAJIN E 6-të PAS SAMITIT TË MADRIDIT, SUPERFUQITË E NATO-s PREMTOJNË DËRGESA TË MËDHA ARMATIMESH NË UKRAINË

ShijakTV
Pentagoni njoftoi se do të dërgojë në Ukrainë armë dhe municione shtesë, në vlerë prej 820 milionë dollarësh. Pakoja e katërmbëdhjetë e armëve për forcat ukrainase përfshin dy sisteme të mbrojtjes ajrore, më shumë municione për lëshuesit e raketave precize “Himars”, të cilat SHBA-ja filloi t’i dërgonte në qershor, rreth......

OKB NGRE ALARMIN/ PLAKJA E POPULLSISË NË SHQIPËRI/ 91 MIJË PERSONAVE MBI 65 VJEÇ, U MUNGON PËRKUJDESJA SOCIALE AFATGJATË   

ShijakTV
Sipas një studimi të OKB-së, rreth 91 mijë persona mbi moshën 65 vjeç në vendin tonë, kanë nevojë për përkujdesje sociale afatgjatë. Shkak është plakja me ritme të shpeshta e popullsisë dhe mungesa e vëmendjes shtetërore.   Njësia e Kombeve të Bashkuara, për çështjet e punësimit, në një studim të posaçëm......