Fondacioni Konrad Adenauer/ Demokracia në Shqipëri në gjendje alarmante, pjesëmarrje e ulët në zgjedhje

ShijakTV
Shef i zyrës se Fondacionit Konrad Adenauer,  Tobias Rüttershoff analizon situatën politike në Shqipëri pas zgjedhjeve njëpartiake të 30 qershorit. Në të thuhet se demokracia në vend është në gjendje alarmante, ndërsa sjell me detaje etapat ku kaloi ngërci politik, që nga djegja e mandateve nga opozita, e deri në refuzimin......

PD nxjerr zbuluar manipulimin e votave

ShijakTV
Sekretari për Ceshtjet Zgjedhore i Partisë Demomokratike, Ivi Kaso zbulon këtë të enjte farsen e KQZ per te fshehur manipulimin e 30 qershorit. Ja çfarë shkruan ai  Nën shembullin e ndritur të “marifetit” me Idajet Beqirin, KQZ ka vendosur që nesër, në vijim të një kërkese ankimore për Bashkinë Lezhë,......

Përse mund të jenë thirrur në skenë atentatorët

ShijakTV
Editorial nga Alfons Zeneli Ezaurimi i historisë së proçesit votimor të 30 qershorit më shumë se kujtdo, i shkaktoi trauma vetë Ramës dhe pjesës rilindase të Partisë Socialiste. Pjesëmarrja i vetëm në votime duke shenjuar rastin e vetëm të votimeve pa kandidatë në kalendarin e Evropën moderne është hapi vendimtar......

Mjetet iraniane tentojnë sekuestrimin e çisternës britanike

ShijakTV
Përshkallëzohet sërish situata në gjirin e Hormuzit pasi mjetet lundruese iraniane u përpoqën tëndalojnënjë anije cisterne britanike përpara se të dëboheshin nga një anije e marinës Mbretërore. Qeveria britanike veprimin e iranianëve e cilësoi si në kundërshtim me të drejtën ndërkombëtare. Pavarësisht se Irani e mohoi përpjekjen e konfiskimit, më......