“Nëse unë do bëja gjykatësin, gjërat do ishin më keq!”, Rama kërcënon Ahmeatajn?

Nëse unë do të kisha bërë rolin e gjykatësit, gjërat do të kishin qenë shumë më keq për ata që duan që unë të bëj rolin e gjykatësit, kjo ishte përgjigja që kryeministri Edi Rama dha sot për ish-ministrin Arben Ahmetaj.

Në përfundim të mbledhjes së Kryesisë, Rama u pyet nga gazetarët për të dhënë një koment për deklaratën e ish-ministrit 2 javë më parë në Opinion, dhe përgjigja nuk mungoi.

Ahmetaj u pyet nga gazetari Blendi Fevziu pasi kryeministri Edi Rama deklaroi publikisht se nëse Ahmetaj rezulton se është i përfshirë në çështjen e inceneratorëve, duhet të mbajë përgjegjësi vetë.” Sa i përket çështjes së Arben Ahmetajt, ai ka qenë bashkëpunëtori im, kam punuar me të për një periudhë kohe të gjatë dhe këto gjëra që dalin, në qofshin të vërteta, gjë që do ta thotë prokuroria, më vjen shumë keq, duhet ti dalë vetë”-tha Rama.

“Unë Ed Ramës nuk i kam kërkuar ndonjëherë ndihmë, por po i jap një sugjerim. Nuk do të doja të isha në pozicionin e kryeministrit, të bëhesha gjykatës.”-tha Ahmetaj, duke kujtuar më pas edhe rastin e ish-ministrit Saimir Tahiri, ku sipas tij, kryeministri mori rolin e gjykatës.

Arben Ahmetaj: Mua më kujtohen shumë shpesh këto kolegë, me shumë dhimbje dhe shumë shpesh. Unë me Saimir Tahirin nuk kam shkuar fare, ti e di shumë mirë këtë gjë por të shoh një koleg në atë pozitë s’më ka pëlqyer. Nuk kam nevojë unë për ndihmë nga kryeministri. Ajo që tha kryeministri, bëri rolin e gjykatësit. Ai e ka zakon të drejtë që thotë përgjegjësia është personale, por unë ia jap si sugjerim, të mos bëjë rolin e gjykatësit.

A po e kërcënon Rama Ahmetajn? Çfarë nënkupton me më keq?

%d bloggers like this: