Titulli i ri që pritet të marrë gruaja mbretërore Camilla

Në më pak se tre muaj, Charles do të kurorëzohet mbret dhe gruaja mbretërore Camilla do të kurorëzohet gjithashtu në krah të tij. Ceremonia historike do të zhvillohet në Westminster Abbey më 6 maj dhe do të pasohet me festime. “Kurorëzimi i Madhërisë së Tij dhe Camilla do të bëhet në Westminster Abbey të shtunën më 6 maj 2023. Ceremonia do të kryhet nga Kryepeshkopi i Canterbury-t. Siç u njoftua më parë, ceremonia do të pasqyrojë rolin e monarkut sot dhe vizionin e tij për të ardhmen, duke u rrënjosur në traditat e vjetra”, thuhet në deklaratën e pallatit.

Nuk është konfirmuar se cilën kurorë Camilla, 75 vjeç, do të mbajë në ceremoni, por Mbreti Charles III thuhet se do të mbajë kurorën e Shën Eduardit kur të kurorëzohet zyrtarisht mbret në kurorëzimin e tij.

Kjo kurorë e veçantë u bë në vitin 1661 dhe dikur i përkiste Eduard Rrëfimtarit. E bërë tërësisht prej ari, është jashtëzakonisht e rëndë. Ajo është e zbukuruar me 2868 diamante, 17 safirë, 11 smeraldë, 4 rubin dhe 269 perla. Sa i përket vlerës së saj, ajo vlerësohet nga 3 deri në 5 milionë paund.

Ka shumë mundësi që Camilla t’i jepet një titull i ri pas kurorëzimit. Tashmë ajo është gruaja mbretërore. Titulli i mbretëreshës u jepet monarkeve femra që janë në linjën e trashëgimisë. Në fund të fundit, mbretëresha e ndjerë Elizabeth kishte kërkuar që Camilla të quhej Consort. Por ka shumë mundësi që pas kurorëzimit të saj, Camilla të quhet mbretëreshë dhe “burri” të largohet tërësisht nga titulli. E njëjta gjë ndodhi me nënën e Mbretëreshës Elizabeth. Ajo u bë mbretëreshë kur George VI u kurorëzua në 1937 dhe nënë mbretëreshë kur vajza e saj Elizabeth u bë mbretëreshë në 1952, pas vdekjes së George VI.

%d bloggers like this: