Biden: SHBA do të japë 800 milionë dollarë shtesë ndihmë për Ukrainën

Presidenti i SHBA-ve Joe Biden ka njoftuar se Shtetet e Bashkuara do të ofrojnë një paketë të re ndihme për Ukrainën me vlerë 800 milionë dollarë në ditët në vijim, e cila do të përfshijë, veçanërisht, sisteme të reja të mbrojtjes ajrore, sisteme artilerie dhe municione.

“Në ditët e ardhshme, ne synojmë të shpallim më shumë se 800 milionë dollarë më shumë”, tha Presidenti në një konferencë shtypi në Madrid pas samitit të NATO-s.

Ai vuri në dukje se paketa do të përfshijë sisteme të reja të avancuara të mbrojtjes ajrore për Ukrainën, më shumë artileri dhe municione, municione shtesë për sistemet HIMARS tashmë të dërguara në Ukrainë.

Përveç kësaj, sipas tij, më shumë sisteme HIMARS po vijnë në Ukrainë nga vende të tjera.

Nga fillimi i pushtimit rus në shkallë të gjerë të Ukrainës, Shtetet e Bashkuara kanë ofruar 6.1 miliardë dollarë ndihmë për Forcat e Armatosura të Ukrainës.

%d bloggers like this: