7 marrëveshje turko-shqiptare/ Edi Rama pret mikun e tij Erdogan të hënën në Tiranë me masa të rrepta sigurie

Presidenti i Turqisë Erdogan do të mbërrijë  të hënë  në Tiranë dhe do të qëndrojë për më shumë se 13 orë . Çka k bërë që institucione  e vendit të përforcojnë masat e sigurisë . Eskortimi i presidentit Erdogan dhe siguria e tij nesër nga ora 07.00 deri në 18.30 kur largohet  do të kryehet nën drejtimin e Gardës së Republikës dhe RENEA-s.Ndërkohë që nga Ankaraja kanë mbërritur efektivë të Gardës turke. Gjithashtu edhe shërbimet sekrete nga ky vend. Me ardhjen në kryeqytetin shqiptar  dhe takimin me Ramën, me te cilin ka njw miqwsi tw ngushtw, mes dy vendeve do të nënshkruhen 7 marrëveshje. Marrëveshjet mesohet te jenë në fushat diplomatike, kulturore , rinisë dhe sporteve, medias, trajnime për zbatimin e ligjit, menaxhimin e fatkeqësive .Presidenti Turk , po ashtu do të mbajë një fjalë përshëndetëse në  Parlament .

%d bloggers like this: