Trazira politike edhe në Kosovë/ Pas humbjes së thellë në zgjedhjet lokale, LVV-ja i drejtohet atyre të brendshme

Jo vetëm në Shqipëri, duket se trazira brenda partisë ka edhe në shtetin tjetër shqiptar Kosovën. Kryeministri Albin Kurti, njëherësh lideri i “Vetëvendosjes” pasi zhvilloi një mbledhje me strutraturat e partisë që ai drejton, u arrit në përfundimin se do të zhvillohen zgjedhje të brendhsme me fillim  evitit të ri 2022. Kjo lëvizje mendohet se vjën si shkak i humbjen së thellë që pësoi VV në zgjedhjet lokale, ku arriti të merte vetëm katë komuna. “Në mbledhjen e përbashkët me qendrat u fol edhe për zgjedhjet e brendshme të cilat do të rinisin në fillim vitin që po vjen, të cilat ishin ndërprerë për shkak të pandemisë dhe zgjedhjeve të përgjithshme parlamentare”.

Mëgjithëse është treguar i gatshëm të shkojë në zgjdhje, Albin Kurti ka deklaruar se LVV-ja do të jetë e përkushtuar edhe në komunat ku qeveris, dhe do të jetë opozitë kryesore për Kosovës.   “Të gjitha qendrat ishin njëzëri dakord për të filluar procesin e brendshëm zgjedhor prej nga do të dalim edhe më të fuqishëm edhe më të organizuar. Mbështetjes dhe rritjes së madhe të LV-së duhet t’ja mbështesim një organizatë edhe më të fortë”, thuhet në njoftim.

%d bloggers like this: