Bashkim Jashari, nipi i Adem Jasharit emërohet Komandant i Forcave të Sigurisë së Kosovës

Bashkim Jashari nipi i Adem Jasharit, është emëruar këtë të martë nga Presidentja Vjosa Osmani si kryetar i Forcave të Sigurisë në Kosovë. Emërimi i Jasharit në këtë post ka ardhur pas dorëheqjes së ish-komandantit, Rrahman Rama. Emërimi është bërë siç parashihet në ligjin për FSK-në, pas propozimit të ministrit të Mbrojtjes dhe rekomandimit të kryeministrit të Republikës së Kosovës.  “Me këtë rast, ministri Mehaj falënderoi dhe shprehu mirënjohjen e lartë për kontributin e madh të gjeneral Ramës, të dhënë gjatë UÇK-së, TMK-së dhe FSK-së, në pozitat e tij udhëheqëse”, thuhet në komunikatë. Më pas, ai uroi gjeneral Jasharin për detyrën e re, duke shprehur edhe nderin dhe privilegjin e madh të tij të bashkëpunojë me njërin nga bashkëluftëtarët dhe nipin e komandantëve legjendarë Adem dhe Hamzë Jashar

%d bloggers like this: