Qytetarët francezë triumfojnë ndaj Qeverisë/ Senati hedh poshtë propozimin për vaksinimin me detyrim

Protesat e mijëra qytearëve në Paris e qytetet të tjera Franceze, kunder vaksinimit të detyrueshëm, dhe pajisjes me pasaportë të gjelbër për të hyrë në ambjentet punlike, Senati Francez e rrëzoi këtë propozim, duke i dhënë të drejtë qytetarëve. Propozimi i paraqitur nga Patrick Kanner, Bernard Jomier, Marie-Pierre deLa Gontrie, Monique Lubin dhe disa kolegë të tyre, brenda kornizës të rendit të ditës të rezervuar për grupin socialist, ekolog dhe republikan u rrëzua me 262 vota që ishin kundër vaksinimit me detyrim, ndërsa 64 vota ishin pro vaksinimit të detyrushëm. Kujtojmë se parlamenti francez miratoi ligjin, më 5 gusht, që vaksinimi kundër Covid-19 u bë i detyrueshëm për punëtorët shëndetësorë. Për të hyrë në bare, restorante, trena e spitale, qytetarët duhet të parqesin pasaportën e gjelbër që dëshmon se janë vaksinuar, kanë një test negativ të Covid 19 ose e kanë kaluar tashmë virusin.

Franca ka shpallur nga shtatori vaksinimin e detyrueshëm duke e vendosur atë si kusht për ushtrimin e profesionit. Kjo nxitu protesten e mbi 160.000 personave. Protestuesit u shprehen kundër detyrimit për vaksinim duke e konsideruar këtë si një ndërhyrje në të drejtën e vetëvendosjes. Kryesisht të punësuarit në sektorin e shëndetësisë, të sigurisë dhe shërbimit të emergjencës duhet të vaksinohen në rast të kundërt atyre nuk do t’u lejohet të vazhdojnë punën.

Protestat u zhvikkyan  edhe kundër certifikatës digjitale të vaksinimit në BE. Kjo e ashtuquajtur „Pasaportë e gjelbër” provon që personi është i vaksinuar, i shëruar apo është testuar aktualisht me rezultat negativ. Protestat paqësore kanë qenë pjesërisht edhe me eksese duke shkaktuar përplasje me policinë.

Protesta kundër vaksinës së detyrueshme, dhe Green Pass, ka patur edhe në shtetet të ndryshme të Evropës.

 

%d bloggers like this: