Raporti i OSBE/ODIHR, LSI: Provoi që ka rënë shteti dhe është blerë media

Nënkryetari i LSI-së Petrit Vasili bëri një pasqyrë të gjithë konstatimeve të raportit të OSBE/ODIHR duke thënë se shkaterrimi i shtetit ne cdo nivel te tij eshte fakt. Përvec përfundimit se 30 qershori ishte i jashtëligjshmën Vasili shtoi se vetem Gjykata Kushtetuese qe mund te shqyrtoje dekretet e presidentit.
Rënia e administrimit të zgjedhjeve dhe e pushteteve si gjyqësori, ekzekutivi dhe media ishin disa nga përfundimet e raportit të cilat u komentuan nga numri 2 i LSI-së.

Në përfundim të deklaratës Vasili përmendi 15 vjetorin e krijimit të LSI-së, arsyen e formimit të saj, parimet dhe synimet që e kanë shoqëruar në këto vite dhe në vazhdim.

%d bloggers like this: