Rama bashkëpunëtor i projektit ogurzi për ndarjen e Kosovës

“Përgjimet e Zoran Zaev në Maqedoninë Veriore treguan edhe njëherë se Rama e mbështetës të tij përqafojnë projektin ogurzi të ndarjes së Kosovës” kështu u shpreh këtë të mërkurë ish ministri i jashtëm Aldo Bumçi. Nga seliu blu, ai thekson se  projekti famëkeq pro-serb dhe pro-rus ka mbështetje të Ramës. Ai thekson se Rama me këtë gjest mbështet hapur interesa antishqiptare.

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev pohon dhe njëherë se projekti për ndarjen e Kosovëës është i vërtetë. Ndryshe nga se thotë Edi Rama, është një projekt pro serb dhe pro rus. Ky është një skenar i zi dhe tradhti e interesave kombëtare. Rama nuk distancohet nga ky projekt.” shprehet Bumçi

Deklarata e plotë: 

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev pohon dhe një herë që projekti për ndarjen e Kosovës është i vërtetë, dhe ndryshe nga çfarë është përpjekur ta paraqes Edi Rama në fakt ky është një projekt serb që i shërben interesave serbe dhe ruse, dhe qarqeve të caktuara që janë të interesuara për çdo lloj skenari ogurzi duke cenuar rëndë interesat e Kosovës.

Kjo është tradhti e lartë ndaj interesave kombëtare dhe mos distancimi për asnjë moment i Edi Ramës nga ky projekt, dhe me keq akoma vazhdimi i mbështetjes së këtij projekti me deklarata dhe forma të tjera edhe pas Samitit të Berlinit tregon që Rama dhe bashkëpunëtorët e tij vazhdojnë me këmbëngulje në këtë drejtim.

Ky është një lajm ogurzi për Kosovën, Shqipërinë dhe të gjithë shqiptarët në rajon, që tregon se fatet e kombit janë në duart e një grupi njerëzish të papërgjegjshëm që për interesat dhe pushtetin e tyre personal janë gati të tregtojnë dhe të zhbëjnë arritjet historike që kanë ardhur nga sakrifica sublime.

Partia Demokratike i bën thirrje shqiptarëve dhe partnerëve tanë strategjikë SHBA dhe BE  që të mos lejojnë zbatimin e këtij projekti anti-europian dhe anti-NATO që është kundër paqes, stabilitetit dhe bashkëjetesës në rajon dhe më gjerë.

Lini Nje Koment