Edi Rama blen arin, rrëmben kompetencat pas 11 vitesh me ligj të fshehtë

Kryeministri Edi Rama me anë të një projektligji të posacem te kaluar pa zhurme me 20 qershor ne parlament ka kaluar tagrin për menaxhimin dhe blerjen e arit nga Këshilli i Ministrave në dorën e tij. Eksperëtët shprehen se ky është një shpërdorim i rëndë i detyrës dhe një vjedhje e madhe që i bëhet pasurisë së shqiptarëve.

Për Shijak TV senatori i forumin botëror të biznesit Enriko Ceko tha se Rama po privatizon të gjitha pushtetet duke thelluar krizën qëka përfshirë vendin.

Sipas Cekos mbikqyrja e mallrave të grupit A ku bënë pjesë ari dhe sende të tjera me vlerë kishte nevojë për përmirësim,ndërsa ligji i fundit e fundosi atë.

Në shtetet e BE ku Shqipëria aspiron të bëhet pjesë kjo ëshët e rregulluar në mënyrë që nuk lë vend për korrupsion.Autoriteti përkatës i blerjes dhe shitjes së arit është Banka Shtetërore e cila pasqyron cdo veprim në një rregjistër me të cilin njihen edhe qytetarët.Dokument ky i cili në vendin tonë nuk ekziston cka shton dyshimet për mungesë transparence dhe vjedhje të hapur të arit në shqipëri.

 

Posted by Shijak Televizion on Saturday, 13 July 2019

Lini Nje Koment