Denoncimi në Shijak TV/ Gjykata e korruptuar i rrëmben pronën qytetarit

Kjo ndërtesë është prona e Mikel Shollës,  i cili zotëron të gjitha kontratat ligjore, ku vërtetojnë posedemin e sipërfaqes prej 150 metra katrorësh, në qytetin e Durrësit. Pavarësisht se ka fitur cdo proces gjyqsor pas pretendimev e firmës së ndertimit për tjetërsimin e sipërfaqes, që prej vitit 2005 deri në 2010, 5 vite me vonë përmbarimi shkon pa njoftuar në banesën e Shollës, për ti kërkuar të dalin jashtë. Një seancë gjyqësore është zhvilluar po në këtë vit, nga gjykata e shkallës së parë Durrës, nga Mimoza Margjeka, por pa praninë e zotëruesit të pronës, Mikel Shollës. Megjithëse  mos prania e tij nuk është evetmja gjë e pazakontë në këtë proces, pasi në vendiimin e kësaj gjykate,  të dhënat e sipërfaqes janë krejt ndryshe nga ato reale, duke lënë hapësira të thella për  dyshime. Mikel Sholla, teksa rrëfen kalvarin e historisë së rrëmbimit të pronës për shijak Televizion, shprehet se vendimi I marrë nga shkalla e parë durrës është I korruptuar nga firma e ndërtimit,  ndërsa thekson se problemi i tij është  tek nmënyra e paprecente që ka vepruar gjykata, sesa firma e ndërtimit që kërkon të marrë pronën.

Në 2019, Gjykata e Apelit, në vend që të pezullonte çeshtjen, la në fuqi vendimin e Mimoza Margjekës, e cila në bashkëpunim me Gona.Komapani, dhe pa qenë në dijeni të tërësisë së problemit, vendosi t’I japë blerësit 50% të siparfqes. Sholla shprehet se do ti shkojë deri në fund ceshtjes, teksa ngriti shqetësimin  sesi funksionon drejtësia në Shqipëri, ku gjyqtarët sipas tij jabë të korruptuar, dhe marrin vendime klienteliste. Ai i bëri thirrje qytetarëve të ngrenë zërin përballë çdo padrejtësie

%d bloggers like this: