Vendimi i miliarderit, paguan detyrimet studentore për 400 nxënës në SHBA

Robert F. Smith befasoi studentët teksa deklaroi gjatë ceremonisë së diplomimit në “Morehouse College” kur ai njoftoi gjatë fjalimit se do t’i paguante kredinë studentore për më shumë se 400 nxënës.

Shifra marramendëse prej dhjetëra milionë dollarë është marrë përsipër të paguhet nga miliarderi amerikan Robert F. Smith për të mbuluar detyrimet studentore për 400 studentë.

Smith është personi më i pasur me ngjyrë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës me një vlerë neto prej 5 miliardë dollarësh, sipas Forbes.

Robert F. Smithin, njeriun që paguan kreditë studentore?

Ai dhuroi 1.5 milionë dollarë për “Morehouse College” për bursa dhe zhvillimin e një parku të ri. Në vitin 2016, ai premtoi 50 milionë dollarë për Universitetin Cornell, një nga mësuesve të tij, për të mbështetur shkollën e saj kimike dhe biomolekulare inxhinierike, si dhe studentët e inxhinierisë.

Ai është themeluesi i ndërmarrjes investuese “Vista Equity”, e cila mburret me zotimet kapitale prej 46 miliardë dollarësh, sipas faqes së saj të internetit. Në 2019, Smith ishte në Listën miliardere të Forbes.

Miliarderi 56-vjeçar është një njeri shumë bujar dhe një besimtar i madh. Ai është një nga donatorët themelues të Muzeut Kombëtar të Historisë dhe Kulturës së Afrikës, duke dhuruar 20 milionë dollarë në muze para hapjes së saj.

Ai është gjithashtu themelues dhe president i Fondacionit II, i cili siguron grante për shkaqe të tilla si të drejtat e njeriut, mjedisin, edukimin muzikor dhe “ruajtjen e përvojës afrikano-amerikane”.

%d bloggers like this: