Kapet kokainë me vlerë 15.7 mln euro/ Media e huaj: Kishte destinacion Shqipërinë

Një tjetër sasi kokaine është kapur në Maltë, një pjesë e të cilës kishte si destinacion Shqipërinë.

Mediat Malteze bëjnë të  ditur se janë sekuestruar 144 kilogramë kokainë.

“15.7 milionë euro vlerë kokainë u konfiskuan nga Dogana në Freeport të shtunën. Kërkimet në tre kontenierë nga zyrtarët doganor çuan në konfiskimin e 120 pakove  të kokainës që peshonin 144 kg.

Dogana shpjegoi në një deklaratë  se 144 kg të kokainës nga tre kontejnerët që u transferuan nga  në Malta Freeport në rrugën për në Shqipëri dhe Mal të Zi gjatë një operacioni që nisi në orët e hershme të së shtunës dhe zgjati 12 orë.

48 kg kokainë në 20 pako u ngritën nga dy kontejnerët e parë që të dyja ishin transferuar në Maltë, nga Amerika e Jugut ndërsa po transportoheshin drejt portit të Durrësit në Shqipëri. Vlera e vlerësuar e rrugës është 5.4 milionë euro. Enti i tretë kishte 80 pako kokainë ose 96 kg me një vlerë rrugore prej 10.8 milion euro dhe ishte në rrugë drejt portit të Bar në Mal të Zi. Rasti është dorëzuar në Skuadrën e Anti-Drogës së Policisë që po kryejnë hetimet. Ekipi i Skanimit të Doganës në  skanimet  paraprake zbuloi parregullsi në tre kontejnerë. Skenat vunë në dukje narkotikët e fshehura në njësinë e kompresorit të freskët që çoi në një kërkim fizik.

Departamenti i Doganës ka kapur 750.45 kg kokainë me një vlerë të parashikuar prej 83.9 milion euro të kokainës që nga janari”

 

 

 

 

%d bloggers like this: