Peshqit e mëdhenj po “hanë” të vegjlit!

Nga Përparim Spahiu

Oligarkia është një grup i vogël njerëzish që kanë në dorë kontrollin e vendit.

Thelbi i ekzistencës apo krijimit të një grupi të tillë është lidhja e këtij e tijë me polikën, dhe si rrjedhojë krijimin e ligjeve të veçanta që favorizojnë, me ligj, bizneset e tyre, në kuriz të bizneseve të vogla e të mesme.

Favorizimi nuk është vetëm ligji por dhe “sjellja” e ndryshme, pra dy standarte, e organeve tatimore apo doganore. Të gjithë kujtojmë aksionet anti informalitet (gjoja), ku biznese të shumta kontrolloheshin disa herë dhe gjobiteshin me shuma të pa përballueshme, ndërkohë që bizneseve të mëdha nuk ka tatimor apo doganier të ju afrohet.

Rezultati: Peshqit e mëdhenj po “hanë” të vegjilit!

Ndërsa lidhja e shtetit me drogën dhe krimin, do të çojë në gllabërimin e peshqëve të mëdhenj nga Balena, pasi nuk ka ligj konkurence që do ti shpëtonte.

Shpëtimi i vetëm do të ishte nëse këto para manaxhohen nga “Peshqit e Mëdhenj”.

%d bloggers like this: