Blerja e mediave, Rama injoron gazetarët…

Blerja e mediave, Rama injoron gazetarët…

Liria e një gazetari dhe investigimi i tij varet nga pronarët e tyre, të cilët për të përfituar favore promovojnë interesat e politikës. Këtë e pohuar  për gazetaren e Shijak Televizion, Joana Skënderi, kryetari i këshillit shqiptar të medias Koloreto Cukali, i  cili thekson se stautsi i gazetarit cënohet që nga parfaqësues të qeverisë e deri tek eprorët e tua.

Nuk mund të kemi media të lirë kur kryeministri Rama ofendon dhe nuk ndinjon ti kthejë përgjigje pyestjes së një gazetari u shpreh Cukali.

Kërcënimet dhe dhuna ndaj atyrë pak zërave të lirë në botën e medias është shkelja flagrante e një të drejte kushtetuese.

Gjendjen ku ndodhet aktualisht media Koloreto Cukali e shikon afatëgjatë dhe të vështirë për t’u përmirësuar.Kjo pasi ai e lidh drejtëpërdrejtë me politikën dhe për sa kohë një parti e sheh median si mjeti për të bërë reklamë,nuk do të kemi media të lirë dhe të bërit gazetari do të jetë aktivitet I cunguar.

 

Lini Nje Koment