Para dhe pushtet/Pasuria e Ministres së Financave

Detyrën e Ministres së Financave dhe Ekonomisë, në vend të Arben Ahmetajt, tani do ta ushtrojë Anila Denaj.Deri dje ajo mbante postin e Drejtoreshës së Përgjithshme të Fondit të Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor.Anila Denaj ka qenë edhe anëtare e bordit të AKEP, ndërsa ka mbajtur pozicionin e zv/ drejtoreshës në një bankë tregtare për periudhën 2007-2013.
Nga viti 2013 deri në vitin 2015 ka mbajtur pozicion drejtuese në Ministrinë e Financave.
Ministrja e re financave Anila Denaj, por e “vjetër” në poste e borde qeveritare, ku i qarkullojnë miliardat e fondet publike, njihet edhe si biznesmene, pronare banesash, restoranti, pastiçerie, llogari bankare, 3-4 vende pune, anëtare bordi, menaxhere fondesh investimi, aksionesh e projektsh me OJF dhe shumë burime të tjera.

Pasuria e ministres së re:
-Apartament banimi, blerë me kursime nga rroga, 46 000 dollarë.
-Vend-parkimi për makinën, blerë me kursime nga rroga, vlera 1 000 000 lekë.
-Tokë arë me sipërfaqe 859.77 m2, marrë me kursime.
-Godinë në proces ndërtimi, blerë me kursime dhe kredi, vlera 80 000 euro.
-‘Toyota’, vlera 15 000 euro.
-Bashkëshorti, biznesi privat, ‘Artist Longue caffee’, me kapital 13 000 000 lekë.
-Bashkëshorti, biznesi privat me kapital 1 400 000 lekë.
-Llogari bankare, 20 000 euro, 3 469 lekë, 9 963 euro.
-Detyrim në një bankë, 6 019 113 lekë.
-Bashkëshorti, detyrim në një, 1 461 847.89 lekë.
-Aksionere me 100 % e kompanisë IPC vlera 105 000 euro.
-Të ardhura nga Fefad Bank 38 552 514 lekë.
-Të ardhura nga IPC, 136 000 euro.
-Të ardhura nga ProCredit Holding 48 260 euro.
-Bonus 1, investuar në IPC Invest, 10 000 euro.
-Bonus 2, investuar në IPC Invest, 50 000 euro.
-Bonus 3, investuar 12 000 euro.
-Settlement Agreement ProCredit Holding, 60 000 euro.
-Bashkëshorti, fitim i akumuluar, 1 500 000 lekë.
-Të ardhura nga rroga AKEP, 1 859 270 lekë.
-Të ardhura neto nga pjesëmarrja në Shkollën Rajonale të Administratës, 2 125 euro.
-Të ardhura nga mësimdhënia 6 918.66 euro.
-Të ardhura neto nga mësimdhënia në Shkollën e Administratës Publike, 56 100 lekë.
-Të ardhura nga investimi në bono thesari, 138 750 lekë.
-Bashkëshorti, rroga mujore, 360 000 lekë.
-Gjendja e llogarisë 245 614 lekë, 3 482 euro, 4 272.64 lekë, 1 299.75 euro.
-Kredi bankare 7 000 000, 4 670 905 lekë.
-Detyrim për përfundimin e murit rrethues të banesës, 600 000 lekë.
-Likuidim detyrimi, 4 800 euro.
-Kredi e përbashkët, 38 000 euro
-Bashkëshorti, kapitali i subjektit privat shtuar me 5 900 000
-Bashkëshorti, gjendja e llogarisë 36 752.73 lekë, 0.6 euro.
-Bashkëshorti, kredi bankare 5 000 000, 3 176 310.9 lekë.
-Bashkëshorti, kredi bankare 5 000 000 lekë, detyrimi 3 187 456 lekë.
-Gjendja e llogarisë shtesë 4 491 euro.
-Gjendja e llogarisë së kursimit 3 771.91 euro.
-Gjendja e llogarisë rrjedhëse, shtesë 2 499 890 lekë.
-Gjendja e llogarisë rrjedhëse, 17 857.63 euro.
-Gjendja e llogarisë depozitë shtesë 103 000 euro.
-Gjendja e llogarisë, 1.44 euro.
-Gjendja e llogarisë rrjedhëse, 26 721 euro.
-Të ardhura nga shitja e aksioneve në IPC 2, 159 732.85 euro.
-Detyrime ndaj një shoqërie për, 39 100 euro.
-Bashkëshorti, aktivitet privat, bar-restorant-pastiçeri, shtesë 997 802 lekë.
-Bashkëshorti, pronar i një restoranti në rrugën e ambasadave.

Lini Nje Koment